Revy och teater

Terjärv UF:s revy är den klart viktigaste bland föreningens verksamheter. Den lockar människor i alla åldrar och ger föreningen de inkomster den behöver. Tack vare revyn håller sig föreningen levande och klarar sig ekonomiskt.

Den första revyn som uppförts lär vara en revy som skrevs av Erik Granvik våren 1945. Men det finns inga protokoll från denna tid så mera detaljerad information finns inte att tillgå. Det är ändå revyn som spelades 1969 som räknas som den första. Sedan dess har det varje år spelats revy i Terjärv förutom en kort paus i början av sjuttiotalet. Revyns 40-åriga historia i Terjärv uppmärksammades med en revykavalkad hösten 2009 (dessutom var revyn 2010 föreningens 40:e revy)!

Sommarteatrar har även framförts men mindre regelbundet. På 90-talet försåg Eiric Timmerbacka föreningen med fyra manuskript och sen dess har sommarteater spelats år 2001 och 2003. Hembygdsgården i Terjärv har fungerat som spelplats för sommarteatrarna förutom år 2003 då publiken togs ut i skogen vid Höbäck-Sarjärv naturstig för att se på teatern "Hannusas Anna" av Frey Dahlvik. De senaste åren har sommarteatern uteblivit pga brist på medverkande.